Zit voor jou de vakantie er ook alweer op? Je hebt er zo lang naar uit gekeken, en hup, in the blink of an eye, is het alweer voorbij… Je wilt dat fijne vakantiegevoel vasthouden, had je nog zo voorgenomen om het anders te gaan doen, rustig op te starten. Maar het alledaagse leven neemt weer bezit van je, werk en gezin vragen je aandacht, en als je niet uitkijkt lijkt die vakantie snel alweer lang geleden. 

Maar dat hoeft niet. Wil je die fijne vibes houden? Hier vind je 7 tips om je vakantiegevoel vast te houden: 

1. Foto’s – via een aantal apps makkelijk vanaf telefoon foto’s bestellen. Leg ze op de salontafel, leg iedere avond een andere foto bovenop, en kijk ze nog eens door. De herinneringen laten je vast iedere keer weer glimlachen.

2. Souvenirs – die steentjes die je hebt gevonden, de schelpjes van het strand, de souvenirs die je hebt gekocht, het mooie kleed, de tas. Zet ze in het zicht, maak een mooie combinatie in je huis, een ‘altaartje’ ter herinnering aan je vakantie.

3. Recept – je hebt zo lekker gegeten in dat leuke restaurantje. Weet je nog een paar ingredienten van het gerecht? Of de naam ervan? Op internet is vast een recept te vinden. De supermarkten liggen na de zomervakantie vaak vol met producten die je misschien net op vakantie hebt gegeten. Maak je favoriete gerecht na met wat nu in Nederland te verkrijgen is.

4. Spelletje – vakantie is vaak hét moment waarop er veel spelletjes gespeeld worden. Bij ons is dat gezellig samen een potje kaarten. Plan regelmatig eens een spelletjes-avond. Niet op de telefoon, maar gezellig bij elkaar. Zet wat lekkere hapjes op tafel die jullie herinneren aan de vakantie, en de verhalen komen zo weer naar boven.

5. Muziek – ik heb deze vakantie veel in de auto gezeten tijdens onze rondreis en we hadden altijd een lokale radiozender op. Dan hoor je regelmatig bepaalde nummers terug. Ik heb een aantal nummers opgeslagen in mijn spotifylijst en zodra die muziek voorbij komt denk ik automatisch terug aan mijn vakantie.

6. Wijn – ieder land, iedere streek heeft zo zijn eigen wijnen. Een Spaanse Rioja, een Franse Bordeaux, een lekkere rode uit Chili. Bezoek een wijnhandel en kijk eens wat er in te koop is uit de streek waar je geweest bent. En dan samen een avondje genieten. Lekkere hapjes erbij. Proeven of ie net zo lekker smaakt als in je herinnering.

7. Plan je volgende vakantie of weekendje weg. Niets is fijner dan het vooruitzicht op een leuke vakantie. Misschien heb je een bijzondere bestemming in gedachten, een korte citytrip voor het najaar of een verre reis voor volgend jaar. Begin tijdig met je orienteren en informeren. Zeker voor een verre reis voor volgend jaar zomer is het raadzaam om dit najaar al te beginnen. Dan zijn de vliegprijzen al bekend, en gunstig in prijs, en is er qua accommodatie vaak nog voldoende beschikbaarheid. 

 

Wil je een reis maken naar bijzondere adresjes? Pareltjes bezoeken tijdens een rondreis? Een fantastische reis beleven waar je nog lang aan terug zult denken?

Als Persoonlijk Reisadviseur bij Travel Counsellors kan ik dat voor je regelen. Je hoeft me hiervoor alleen maar een mailtje te sturen, te appen of te bellen. Dan kijken we samen wat je wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn om voor jou, jullie samen of met je gezin, een mooie reis te organiseren.