fbpx

Categories

Tags

  Over Reiswijf 

 

 WHO, WHAT & WHY 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Over Reiswijf

Reiswijf houdt van reizen. Van op vakantie gaan, van telkens een stukje van de wereld ontdekken. Ik check in op de luchthaven onder de naam VANDERIJDT, bij aankomst heet ik vaak Mrs Ingrid, en bij telefonische reserveringen gebruik ik mijn meisjesnaam VANOS – want dat spelt nou eenmaal wat makkelijker.

Mijn naam Ingrid van de Rijdt heb ik al in heel wat gastenboeken mogen schrijven, over de hele wereld. Vroeger reisde ik met mijn ouders en broer naar mooie Europese bestemmingen. Later ging ik in de reisbranche werken en vertrok ik voor mijn werk regelmatig naar het buitenland, maakte ik studiereizen en begeleidde groepsreizen. Ik reisde met mijn vriendje, nu mijn man, naar mooie verre oorden. Tegenwoordig maak ik met mijn man en drie kinderen avontuurlijk roadtrips en leuke citytrips. Ik hou ervan. Nieuwe avonturen, mooie plekjes, bijzondere adresjes, er is zoveel moois te ontdekken!

 Reistips 

en  

 reisblogs 

homepage unieke vakantieadresjes 4 Reiswijf

Reisblogs

Van al die reizen heb ik reisdagboeken bijgehouden, folders en plattegronden bewaard, leuke adresjes genoteerd en mijn foto’s netjes ingeplakt. Ik blogde eigenlijk al voordat het bestond… Alleen niemand kon het lezen! Daar komt met Reiswijf verandering in.

De reisdagboeken zijn (*worden) omgezet naar reisblogs mét foto’s en inside tips en do’s en don’ts. Aktuele info en de mooiste adresjes voor de leukste roadtrips en citytrips. Ook vind je hier links naar leuke reisblogs van anderen. Wanderlust all over!

 

Reistips

De pagina Reistips vul ik met leuke adresjes, bijzondere plekjes en hidden gems. Ook links naar bijzondere reiswebsites met een prachtige collectie hotels vind je hier. De tips zijn van het type ‘weg van de snelweg’, authentiek, bijzonder, speciaal en weg van de massa. Eerder duur en exclusief dan doorsnee en goedkoop.

A momcation?

Soms, heel soms, heeft mams zin om er alleen op uit te gaan. Een ‘momcation’ noemen ze dat tegenwoordig. Kun jij je daar iets bij voorstellen? Even geen ge-mama, niemand om rekening mee te houden, maar 1 koffer die je hoeft te dragen, eten wanneer je wilt, een drankje wanneer je zin hebt… Zie jij dat zitten?

 

Hoe leuk en gezellig die vakanties met je gezin ook zijn, soms heb je even behoefte om er alleen op uit te gaan. Wil je er gewoon even tussenuit. Andere dingen doen, over andere dingen praten. Gewoon één koffer inpakken met alleen spullen voor jou, en gaan.

Hoe zou het zijn als jij een keer niet de reisorganisator bent, maar dat alles voor jou geregeld is, dat de plannen voor je gemaakt zijn? Dat je je maar hoeft aan te sluiten bij een gezellige groep dames en in je eentje op reis gaat. Zonder man, zonder kids. Op avontuur! Lekker buiten de drukke schoolvakanties om, als iedereen aan het werk is of op school zit… Lijkt je dat heerlijk?

Alleen op reis

Ik kan je vertellen, het is fantastisch om te doen. Toen ik in 2016 een groot evenement organiseerde en een periode van hard werken achter de rug had, voelde ik de behoefte om er even tussenuit te gaan. Even tijd voor mezelf te nemen, weg van werk en gezin, weg van het leven wat maar doordendert. Ik wilde me opladen, me laten inspireren door een andere omgeving en andere mensen. Reizen wilde ik, de wereld in! En dat wilde ik ook wel eens alleen proberen.

Once a year, go some place you’ve never been before – Dalai Lama | Reiswijf

Ik schreef me in voor een yoga-reis naar Spanje. En wat heb ik genoten. Zes dagen lang in het prachtige Andalusië. Het was volledig verzorgd en alles was geregeld. Ik hoefde alleen maar op het afgesproken moment klaar te staan en te doen wat op het programma stond: yoga in de buitenlucht, relaxen op een bedje bij het zwembad, Spaanse lekkernijen bereiden tijdens een kookworkshop, op pad naar Sevilla en Malaga.

Bron: Pinterest – Sukha

We hebben heerlijk gegeten en gedronken, gewandeld en gezwommen, gelachen en gepraat. Ik kwam tot rust en kreeg er energie van. Ik werd geïnspireerd door mensen die ik nog nooit had ontmoet en met wie ik frisse gesprekken had. Het heeft me verrijkt en het was het beste cadeau dat ik mezelf op dat moment had kunnen geven.

En, er is nog iets heel moois uit voortgekomen: het is uiteindelijk de aanleiding geweest tot het oprichten van Reiswijf.

Op reis met toffe wijven

Toen ik eenmaal thuis mijn ervaringen deelde met vriendinnen en bekenden, over hoe leuk en gezellig het was, hoe inspirerend, en helemaal niet eng in je eentje, zag ik ze denken: ‘Zou ik dat ook willen? Zou ik dat kunnen, een weekend mezelf op de eerste plaats zetten? Geen beslissingen nemen, geen verantwoordelijkheden hebben. Hoe zou het zijn om maar één koffer met me mee te sjouwen, één tas in te pakken? En om niet voor anderen te zorgen maar mezelf lekker in de watten te laten leggen? Even niet denken aan hoe het thuis gaat maar een toffe tijd hebben.’

 

Take time to do what makes your soul happy

Met Reiswijf maak ik dit mogelijk: ik organiseer leuke reizen voor toffe wijven, en jij kunt mee! Foodtrips voor de lekkerbekken onder ons. Foodies on tour!

Ik heb jaren in de reisbranche gewerkt en veel gereisd en georganiseerd. Ik weet welke wegen ik moet bewandelen en waar de leukste adresjes zijn. Dat kun je bijvoorbeeld op mijn blog zien (leestip!). Alle reizen die ik voor mijn werk organiseerde waren op maat: van een retourtje Amerika plus huurauto voor de zakenreiziger tot een bedrijfsuitje naar een bijzondere bestemming, van studiereizen voor collega’s tot een huwelijksreis naar Zuid-Afrika of een citytrip voor een groep vrienden.

Mijn missie

Mijn ervaring met het organiseren van maatwerkreizen wil ik inzetten voor Reiswijf. Ik organiseer foodtrips voor drukbezette 40+ vrouwen en neem hen mee naar de mooiste plekjes en de leukste adresjes, waarna zij opgeladen en met een koffer vol inspiratie terugkeren naar huis.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Bezoek met Reiswijf de mooiste plekjes en leukste adresjes en keer met een koffer vol inspiratie en frisse energie terug naar huis.”

I’m in love with places I’ve never been to and people I’ve never met

Op avontuur

Stel je eens voor dat je één keer per jaar op reis gaat naar een bestemming waar je nog nooit bent geweest, slaapt op een superleuk adresje en activiteiten doet die je normaal gesproken niet doet. Of juist niets doet. Niets moet, alles mag.

Hoe mooi zou het zijn als jij met een groep dames bent die om dezelfde reden als jij deze reis geboekt hebben, die het heerlijk vinden er even 100% tussenuit te gaan en leuke dingen te doen met allemaal gezellige toffe wijven?

Dát is waar ik jou bij kan helpen.

 

Meer over mij

Reiswijf @ Tandjung Sari, Sanur beach, Bali

Wil je meer over mij weten? Je mag alles aan me vragen als we op reis zijn. Dan vertel ik je bijvoorbeeld dat ik getrouwd ben, al best wel lang, en dat ik moeder ben van 3 kinderen die op het voorgezet onderwijs zitten. Pubers dus, die best af en toe alleen kunnen blijven, en het ook wel eens lekker vinden als mama een paar dagen weg is. Op reis zul je zien, of misschien ook niet 😉 dat ik een happy late-40-something ben. Dat ik een werkend, niet-werkend én een ondernemend leven achter de rug heb lees je op linkedin.

Wat je beslist niet kunt raden, en daarom vertel ik het gewoon, is dat ik al jàren saxofoon speel en van zingen houd. Dat ik de liedjes van Trijntje, Marco, Ed Sheeran, Bruno Mars, Michael Bublé te gek vindt en dat ik ook verrukt raak van de muziek van Queen, Kool & the Gang en oude Motown- (Michael!), soul- en funkmuziek. Ik houd van musicals als Mamma Mia en The Lion King, ik verslind de Linda en de Wendy en op zijn tijd ook de Allerhande. Ik hou van bloemen en hou me graag bezig met interieur. Ik ga regelmatig met vriendinnen naar de bioscoop voor een feelgood film en vind het heerlijk om de volgende avond thuis met een wijntje en een hapje op de bank te zitten.

 

Reiswijf @ IJsland

Inspireren  

Op reiswijf.nl wil ik je inspireren met de allerleukste adresjes voor een heerlijke vakantie of weekendjeweg. En ik zou het fantastisch vinden om je te ontmoeten op één van de reizen van Reiswijf! Ga je mee op avontuur?

 

 

Nieuwe trends en hippe hotspots  

Wil jij weten waar je met Reiswijf naar toe kunt reizen en wil jij als eerste horen wanneer je kunt inschrijven? Wil je graag op de hoogte blijven van de leukste adresjes voor vakantie en weekendjeweg, de nieuwste bestemmingen en hipste hotspots? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik stuur je snel de volgende update! Wil je contact met me of wil je mij iets vragen of iets voorstellen, stuur me dan een mail

Liefs, Ingrid van de Rijdt

. . .

BewarenBewaren

BewarenBewaren