fbpx

Categories

Tags

Over mij

Over Reiswijf 

Over Travel Counsellors 

Tip: wil je me helemaal zien, draai je mobiel dan een kwartslag.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Over mij

Ik hou van reizen. Ik hou van reizen regelen. Van op vakantie gaan, van telkens een stukje van de wereld ontdekken. Ik check in op de luchthaven onder de naam VANDERIJDT, bij aankomst heet ik vaak Mrs Ingrid, en bij telefonische reserveringen gebruik ik mijn meisjesnaam Van Os – want dat spelt nou eenmaal wat makkelijker…

Mijn naam Ingrid van de Rijdt heb ik al in heel wat gastenboeken mogen schrijven, over de hele wereld. Vroeger reisde ik met mijn ouders en broer naar mooie Europese bestemmingen. Later ging ik in de reisbranche werken en vertrok ik voor mijn werk regelmatig naar het buitenland, maakte ik studiereizen en begeleidde groepsreizen. Ik reisde met mijn vriendje, nu mijn man, naar mooie verre oorden.

Tegenwoordig maak ik met mijn man en drie kinderen originele roadtrips en verrassende citytrips. Nieuwe avonturen, mooie plekjes, bijzondere adresjes, ik hou ervan om ze te ontdekken!

  In love with

mooie plekjes en

bijzondere adresjes 

  

Reiswijf op IJsland

Back to my roots

Als je eenmaal in de reisbranche werkt, kom je er moeilijk vanaf. Na een tussenstop waarin ik de zorg voor mijn kinderen had, startte ik als zelfstandig ondernemer en organiseerde samen met een echte ladyboss een shopevent. De reiswereld bleef echter trekken en ik begon op Reiswijf.nl met het delen van mijn favoriete adresjes en mijn persoonlijke reisblogs. In 2019 nam ik de stap om me als zelfstandig ondernemer aan te sluiten bij Travel Counsellor. Als Persoonlijk Reisadviseur kan ik nu de reizen waarover je leest voor je regelen.

 

Reizen op maat, maatwerkreizen, individuele reizen, voor jou en je partner, je vrienden of je gezin.

 

Maar soms…. wil je er zelf even op uit. Heb jij dat ook?

A momcation?

Soms, heel soms, heeft mams zin om er alleen op uit te gaan. Een ‘momcation’ noemen ze dat tegenwoordig. Kun jij je daar iets bij voorstellen? Even geen ge-mama, niemand om rekening mee te houden, maar 1 koffer die je hoeft te dragen, eten wanneer je wilt, een drankje wanneer je zin hebt… Zie jij dat zitten?

Hoe leuk en gezellig die vakanties met je gezin ook zijn, soms heb je even behoefte om er alleen op uit te gaan. Wil je er gewoon even tussenuit. Andere dingen doen, over andere dingen praten. Gewoon één koffer inpakken met alleen spullen voor jou, en gaan.

Hoe zou het zijn als jij een keer niet de reisorganisator bent, maar dat alles voor jou geregeld is, dat de plannen voor je gemaakt zijn? Dat je je maar hoeft aan te sluiten bij een gezellige groep dames en in je eentje op reis gaat. Zonder man, zonder kids. Op avontuur! Lekker buiten de drukke schoolvakanties om, als iedereen aan het werk is of op school zit… Lijkt je dat heerlijk?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

In je eentje en toch samen op reis

Ik kan je vertellen, het is fantastisch om te doen. Toen ik in 2016 een groot evenement organiseerde en een periode van hard werken achter de rug had, voelde ik de behoefte om er even tussenuit te gaan. Even tijd voor mezelf te nemen, weg van werk en gezin, weg van het leven wat maar doordendert. Ik wilde me opladen, me laten inspireren door een andere omgeving en andere mensen. Reizen wilde ik, de wereld in! En dat wilde ik ook wel eens alleen proberen.

Ik schreef me in voor een yoga-reis naar Spanje. En wat heb ik genoten. Zes dagen lang in het prachtige Andalusië. Het was volledig verzorgd en alles was geregeld. Ik hoefde alleen maar op het afgesproken moment klaar te staan en te doen wat op het programma stond: yoga in de buitenlucht, relaxen op een bedje bij het zwembad, Spaanse lekkernijen bereiden tijdens een kookworkshop, op pad naar Sevilla en Malaga.

We hebben heerlijk gegeten en gedronken, gewandeld en gezwommen, gelachen en gepraat. Ik kwam tot rust en kreeg er energie van. Ik werd geïnspireerd door mensen die ik nog nooit had ontmoet en met wie ik frisse gesprekken had. Het heeft me verrijkt en het was het beste cadeau dat ik mezelf op dat moment had kunnen geven.

En, er is nog iets heel moois uit voortgekomen: het is uiteindelijk de aanleiding geweest tot het oprichten van Reiswijf.

Op reis met toffe wijven

Toen ik eenmaal thuis mijn ervaringen deelde met vriendinnen en bekenden, over hoe leuk en gezellig het was, hoe inspirerend, en helemaal niet eng in je eentje, zag ik ze denken: ‘Zou ik dat ook willen? Zou ik dat kunnen?”

Zou jij het doen? Een weekend jezelf op de eerste plaats zetten? Geen beslissingen nemen, geen verantwoordelijkheden hebben. Hoe zou het zijn om maar één koffer met je mee te sjouwen, één tas in te pakken? En om niet voor anderen te zorgen maar jezelf lekker in de watten te laten leggen? Even niet denken aan hoe het thuis gaat maar een toffe tijd hebben.

Met Reiswijf maak ik dit mogelijk: ik organiseer leuke reizen voor toffe wijven, en jij kunt mee!

Stel je eens voor dat je één keer per jaar op reis gaat naar een bestemming waar je nog nooit bent geweest, slaapt op een superleuk adresje en activiteiten doet die je normaal gesproken niet doet. Of juist niets doet. Niets moet, alles mag.

Hoe mooi zou het zijn als jij met een groep dames bent die om dezelfde reden als jij deze reis geboekt hebben, die het heerlijk vinden er even 100% tussenuit te gaan en leuke dingen te doen met allemaal gezellige toffe wijven?

Dát is waar ik jou bij kan helpen.

 

I’m in love with places I’ve never been to and people I’ve never met

Meer over mij

Reiswijf @ Tandjung Sari, Sanur beach, Bali

Wil je meer over mij weten? Je mag alles aan me vragen als we op reis zijn. Dan vertel ik je bijvoorbeeld dat ik getrouwd ben, al best wel lang, en dat ik moeder ben van 3 kinderen die op het voorgezet onderwijs zitten. Pubers dus, die best af en toe alleen kunnen blijven, en het ook wel eens lekker vinden als mama een paar dagen weg is. Op reis zul je zien, of misschien ook niet 😉 dat ik een happy late-40-something ben. Dat ik een werkend, niet-werkend én een ondernemend leven achter de rug heb lees je op linkedin.

Wat je beslist niet kunt raden, en daarom vertel ik het gewoon, is dat ik al jàren saxofoon speel en van zingen houd. Dat ik de liedjes van Trijntje, Marco, Ed Sheeran, Bruno Mars, Michael Bublé te gek vindt en dat ik ook verrukt raak van de muziek van Queen, Kool & the Gang en oude Motown- (Michael!), soul- en funkmuziek. Ik houd van musicals als Mamma Mia en The Lion King, ik verslind de Linda en de Wendy en op zijn tijd ook de Allerhande. Ik hou van bloemen en hou me graag bezig met interieur. Ik ga regelmatig met vriendinnen naar de bioscoop voor een feelgood film en vind het heerlijk om de volgende avond thuis met een wijntje en een hapje op de bank te zitten.

 

Reiswijf @ IJsland

Inspireren  

Op reiswijf.nl wil ik je inspireren met de allerleukste adresjes voor een heerlijke vakantie of weekendjeweg. En ik zou het fantastisch vinden om je te ontmoeten op één van de reizen van Reiswijf! Ga je mee op avontuur?

 

 

Nieuwe trends en hippe hotspots  

Wil jij weten waar je met Reiswijf naar toe kunt reizen en wil jij als eerste horen wanneer je kunt inschrijven? Wil je graag op de hoogte blijven van de leukste adresjes voor vakantie en weekendjeweg, de nieuwste bestemmingen en hipste hotspots? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik stuur je snel de volgende update! Wil je contact met me of wil je mij iets vragen of iets voorstellen, stuur me dan een mail.

Liefs, Ingrid van de Rijdt

. . .

BewarenBewaren

BewarenBewaren