Droomplekken. Amerika heeft er veel. Land van de onbegrensde mogelijkheden. Je kunt er fantastische roadtrips maken. Ontdek het land van de cowboys, de prachtige natuurparken en het leven van de jetset.

Land van cowboys en Indianen

Back in the old days was Amerika het land van de prairies en cowboys en indianen. In Arizona en Utah vind je nog heel veel bezienswaardigheden en verhalen daarover terug. Droomplekken.nl schreef een blog over ‘Op zoek naar cowboys in de VS’. Je leest het hier .

Slapen op een ranch

Wie wil er nu niet even een echte cowboy zijn? Op je horse ritten maken door de bergen, onder begeleiding van een echte cowboy met leren boots met blinkende sporen. Onderweg stop je op een uitzichtpunt en tuur je vanonder je hoed de verte, like a real cowboy or -girl.

Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring? Ik verbleef met mijn gezin op een echte ranch in Arizona. We maakten daar mee hoe het is om te leven op een ranch. We maakten ritten te paard de bergen in, leerden trucjes in de arena en leerden roping (lasso werpen). Natuurlijk zaten we ‘s avonds lekker bij het kampvuur, zongen liedjes en roosterden marshmallows. We zwommen in het meertje, gingen tuben op de rivier en hiken onder begeleiding van echte cowboys en -girls. Wil je een paar dagen leven als cowboy dan is dit een perfecte plek!

Jetset life in Santa Monica – Los Angeles

In Los Angeles vind je verschillende sterrensteks. Niet alleen in Beverly Hills, Bellair en Hollywood maar ook aan de oceaan. Maak een tocht langs Malibu, bezoek het strand waar de beachhouses van de sterren bijna in het water staan, wandel door Venice Beach en have fun op de Santa Monica Pier.

In Santa Monica  verbleef ik in The Shore Hotel. Dit oceanfront, eco-friendly boutique hotel ligt tegenover de Pier. Dé hotspot in LA. Vanuit het hotel heb je direct uitzicht op de oceaan, het brede strand, en op het  welbekende reuzenrad, hét icoon van Santa Monica.

En wil je op het strand zitten, de trap aflopen en met je voeten in het befaamde zand staan, dan weet ik een erg leuk beachhouse voor je.

Vraag mij gerust naar de mogelijkheden.

 

Mijn rondreis door West-Amerika

Met mijn gezin maakte ik een prachtige rondreis in West-Amerika. We begonnen in San Francisco waar de crookedest street in de world bezochten, de Painted Ladies bekend van de serie Full House, en de zeehonden op Pier 39.

Vanuit San Francisco reden we over de beroemde Highway 1, langs Santa Cruz, Carmel en Monterey. We bezochten het adembenemende Yosemite National Park, waar we een hike maakten, watervallen ontdekten en mooie spiegelfoto’s maakten in het Mirror Lake. We stonden in de sneeuw op de Tioga Pas en reden in Mammoth Lakes tijdens een mountainbiketocht een beer te lijf (bijna, echt!). We overleefden het snikhete Death Valley, zochten ons geluk in Las Vegas, reden over de oranje wegen door Zion National Park en verwonderden ons in Bryce Canyon. We vlogen over de Grand Canyon met de heli en genoten tenslotte van het bruisende leven van Los Angeles.

 

Wil je hier meer over weten? Ik vertel je er graag over. Neem gerust contact me me op.

•••

Wil je ook een roadtrip maken door Amerika, dan is het goed om te kijken wat je wensen zijn. Wat wil je zien, welke activiteiten wil je graag doen, welke rustmomenten wil je inbouwen. Ik help je graag bij het maken van een plan wat past bij jouw wensen.

 

Wil je deze post delen op social media? Klik dan links op de sharebuttons. Vind je het leuk om up to date te blijven van leuke reistips en -adresjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een Update. Inschrijven doe je hier.

< Terug naar de reistips

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren