.

.

Het gevoel van 1000 en 1 nacht, dat geeft Marokko me altijd. Bijzondere adresjes, een magische sterrenhemel, op avontuur in de woestijn en lekker eten op dakterrassen. Overnachten doe je het liefst in een riad, een traditioneel huis, waarbij alle kamers uitkomen op een binnenplaats. Riads zijn te vinden in heel Marokko maar vooral in Marrakesh.


Tot mijn favorieten hoort zeker Rodamon. Ook Riad Helen is een plaatje. 
De zachte pastelkleuren, het licht, de ruimte, het houtwerk, alsof het zo uit een sprookjesboek is weggelopen.

Bij de van oorspong Belgische Sybille en haar man kun je verblijven in de mooie riad Dar Sbihi. Vanaf het grote dakterras heb je fantastisch uitzicht over de medina en het Hoge Atlasgebergte. 

Nog meer reisinspiratie voor Marokko en prachtige foto’s van Magisch Marrakesh vind je op het reisblog van Yvonne van der Laan.

Op Linda.Reizen verscheen deze top 5 must-do’s voor Marrakesh.

 

De blauwe stad, Chefchaouen, mag je zeker ook niet overslaan. Hier loop je over turquoise trappen in de  sprookjesachtig oude medina, die helemaal blauw geschilderd is. Een mooi verscholen pareltje om te verblijven is Dar Zambra. Ontbijten op het dakterras, ook blauw natuurlijk. Op Linda. Reizen verschenen fijne tips en een mooie video over Chefchaouen

Ook Essaouira moet in de trip worden opgenomen. In dit charmante havenstadje met mooi zandstrand heb ikeen schitterend plekje gevonden. Baoussala, een paradijsje met zes suites, zwembad en table d’hote.

Wat zeker bij Marokko hoort is een verblijf in de woestijn. Het hotel Kanz Erremal zit midden in de duinen en gaat helemaal op in de omgeving. Wil je de echte woestijn beleven dan boek je natuurlijk een 4×4 drive of een kamelentocht.

En als je nog meer het nomadenbestaan wilt ervaren, verblijf dan in een tentenkamp. Maar dan wel een luxe. Echt glamping kun je in het fantastische Scarabeocamp. Wat een plaatjes. See for yourself!

De mooie Berber Lodge ligt bij een authentiek berberdorpje ten zuiden van Marrakech, tussen de olijf- en citroenbomen. Vogue schreef hierover: “Dit is een paradijs voor de Marokkoganger”. De lodge bestaat uit negen huisjes met eigen tuin of terras, een zwembad en een restaurant. 

Wil je helemaal op avontuur boek dan een 2-daagse kamelentocht van Marrakesh naar Zagora. Je kampeert onder de sterrenhemel… als je wilt. Je kunt ook in je privétent in het bedoeïenenwoestijnkamp (met douches en badkamer)  gaan liggen. 

Met liefde en plezier stel ik een rondreis voor je samen. Ik kan alles voor je boeken: vluchten, hotels, vervoer, privé transfer, excursies, gidsen. Als persoonlijk reisadviseur bij Travel Counsellors regel ik je reis onder de algemene reisvoorwaarden van ANVR en SGR. Zo ga jij veillig en vertrouwd op reis.

Wil je deze post delen op social media? Klik dan links op de sharebuttons. Vind je het leuk om up to date te blijven van leuke reistips en -adresjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een Update. Inschrijven doe je hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren