Het gevoel van 1000 en 1 nacht, dat geeft Marokko me altijd. De prachtige foto’s en de verhalen over de aardige mensen maakt dat Marokko al enige tijd op mijn wensenlijst staat. Overnachten doe je het liefst in een riad, een traditioneel huis, waarbij alle kamers uitkomen op een binnenplaats. Riads zijn te vinden in heel Marokko maar vooral in Marrakesh.

 

Tot mijn favorieten hoort zeker Rodamon. Ook Riad Helen is een plaatje. De zachte pastelkleuren, het licht, de ruimte, het houtwerk, alsof het zo uit een sprookjesboek is weggelopen.

Bij de van oorspong Belgische Sybille en haar man kun je verblijven in de mooie riad Dar Sbihi. Vanaf het grote dakterras heb je fantastisch uitzicht over de medina en het Hoge Atlasgebergte. 

 

Nog meer reisinspiratie voor Marokko en prachtige foto’s van Magisch Marrakesh vind je op het reisblog van Yvonne van der Laan.

Op Linda.Reizen verscheen deze top 5 must-do’s voor Marrakesh.

 

De blauwe stad, Chefchaouen, mag je zeker ook niet overslaan. Hier loop je over turquoise trappen in de  sprookjesachtig oude medina, die helemaal blauw geschilderd is. Een mooi verscholen pareltje om te verblijven is Dar Zambra. Ontbijten op het dakterras, ook blauw natuurlijk. Op Linda. Reizen verschenen fijne tips en een mooie video over Chefchaouen

Ook Essaouira moet in de trip worden opgenomen. In dit charmante havenstadje met mooi zandstrand heeft Reiswijf bij Local Hideaways een schitterend plekje gevonden. Baoussala, een paradijsje met zes suites, zwembad en table d’hote.

Wat zeker bij Marokko hoort is een verblijf in de woestijn. Het hotel Kanz Erremal zit midden in de duinen en gaat helemaal op in de omgeving. Wil je de echte woestijn beleven dan boek je natuurlijk een 4×4 drive of een kamelentocht.

 

En als je nog meer het nomadenbestaan wilt ervaren, verblijf dan in een tentenkamp. Maar dan wel een luxe. Echt glamping kun je in het fantastische Scarabeocamp. Wat een plaatjes. See for yourself!

 

 

De mooie Berber Lodge ligt bij een authentiek berberdorpje ten zuiden van Marrakech, tussen de olijf- en citroenbomen. Vogue schreef hierover: “Dit is een paradijs voor de Marokkoganger”. De lodge bestaat uit negen huisjes met eigen tuin of terras, een zwembad en een restaurant. 

 

Reiswijvenclublid Eva tipte Reiswijf over deze mooie riad in het oosten van Marokko: Riad dar Sofian in Zagora. Riad dar Sofian ligt midden in de woestijn. Een prachtig adresje helemaal in de sfeer van 1001 nacht.

Wil je helemaal op avontuur boek dan een 2-daagse kamelentocht van Marrakesh naar Zagora. Je kampeert onder de sterrenhemel… als je wilt. Je kunt ook in je privétent in het bedoeïenenwoestijnkamp (met douches en badkamer)  gaan liggen. Meer informatie hierover vind je op Tripadvisor.

 . . .

Er zijn verschillende organisaties om een reis op maat te organiseren voor je. Je kunt bovenstaande adresjes zelf boeken. Of je neemt contact op met Marian Keijsers. Marian woont al jaren in Marokko en en organiseert reizen op maat, helemaal aangepast aan jouw wensen. Vertel haar wat je wilt en Marian regelt alles voor je, van budget of luxe hotels, tot vervoer en restaurantjes. De organisatie van Marian Keijsers heet Dar Holland Essaouira

Wil je deze post delen op social media? Klik dan links op de sharebuttons. Vind je het leuk om up to date te blijven van leuke reistips en -adresjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een Update. Inschrijven doe je hier.

< Terug naar de reistips

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel deze tips op: