Het is Johnny de Mol weer gelukt om een fantastische Reis van je Leven te maken. Voor het RTL-programma reisde hij met Theo en zijn vier beste vrienden af naar Vancouver in Canada om daar een bijzonder avontuur te beleven. Een paar jaar geleden maakte ik met mijn gezin een rondreis door het westen van Canada. Onderaan deze post heb ik onze complete route gezet.

Ook wij genoten van de prachtige stad Vancouver. De totempalen die in het programma te zien waren hebben wij ook bewonderd. Je vindt ze in Stanley Park. De monumentale totempalen zijn een prachtige herinnering aan de Indianenstammen die in dit deel van Canada hebben gewoond. Je vindt de totempalen op heel veel plaatsen in Canada terug, als eerbetoon aan de oorspronkelijke bewoners, en het is altijd een heel indrukwekkend gezicht.

Heb je het watervliegtuigje gezien? Johnny en de mannen vlogen met Harbour Air vanaf Vancouver naar Nanaimo, op Vancouver Island – thé place to be voor orka en walvis spotting. De watervliegtuigen vliegen af en aan. Prachtig om te zien. Wij maakten de overtocht van Vancouver naar Victoria – Vancouver Island per ferry, in de hoop onderweg alvast iets indrukwekkends in het water tegen te komen. Orka’s, walvissen, bultruggen, dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen, het zou zomaar kunnen. Bij ons bleef het bij een paar zeehonden… Maar het is een erg mooie overtocht. Je vaart tussen allemaal eilandjes door tot aan Victoria, een erg leuke stad. De hoofdstad zelfs van British Columbia. Zeker een bezoekje brengen aan Fisherman’s Wharf om lekker te eten!

Net zoals de mannen ging onze route verder naar Ucluelet. Lastige naam! Spreek uit: joeklóelet. Samen met Tofino is Ucluelet dé plek in het westen van Vancouver Island van waaruit je boottochten kunt maken voor whale watching. Je zit hier direct aan de Stille Oceaan. Onze zomerperiode is een perfecte tijd om grijze walvissen te zien, orka’s en bultruggen. Op onze tocht hebben wij een paar grijze walvissen gezien. Let erop met foto’s maken dat je blijft knippen want voor je het weet zijn ze weer onder water.

Op onze foto’s zien we slechts een staart… Maar de wetenschap dat je in de buurt van die grote walvissen bent geweest is voldoende voor een onvergetelijke ervaring.

Een mooie accommodatie om te verblijven in Ucluelet is Water’s Edge Suites, met prachtige rooms with a view.

Een bezoekje aan de oerbossen tussen Ucluelet en Tofino mag je zeker niet overslaan. Over prachtige boardwalks (houten wandelpaden) kun je mooie wandeltochten maken tussen eeuwenoude bomen. Het is zo dicht begroeid dat de zon er nauwelijks bij kan. Het blijft dan ook altijd vochtig in deze bossen. Jas aanbevolen dus. Vlakbij ligt ook Long Beach, een kilometers lang zandstrand aan de Stille Oceaan. Niet zozeer mooi voor zonnebaden, wel voor surfen, wandelen en strandjutten. Op deze site vind je alle informatie over hikingtrails en de beaches.  Mocht je gaan, dan wens ik je ongelooflijk veel plezier op dit (bijna) meest westelijk stukje gelegen Canada!

 Route die wij met 3 kinderen deden in de zomer van 2015 :

Amsterdam – Calgary – Banff – Jasper – Mount Robson – Wells Grey Park – 100 Miles House – Whistler – Vancouver – Victoria – Ucluelet – Vancouver – Amsterdam

 

 

 

Wil je deze post delen op social media? Klik dan links op de sharebuttons. Vind je het leuk om up to date te blijven van leuke reistips en -adresjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een Update. Inschrijven doe je hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren