Vanaf de toegangsweg naar het resort zien we langzaamaan het topje van een Efteling-achtig dak verrijzen. Terwijl het busje de laatste bocht maakt verschijnt voor ons de prachtige entree van het luxe Menjangan Dynasty Resort. Een bamboe-style open receptie, met metershoge dikke bamboepalen die een dak ondersteunen dat naar boven toe in twee punten uitloopt. Geen deuren, geen glas, alles open. “Hello, family van de Rijdt, welcome to Menjangan Dynasty Resort. Can I take your bags?” We checken in aan één van de twee teakhouten bureaus die in de open ruimte staan en kijken met bewondering naar de constructie boven ons.

Even later worden we met een golfkarretje naar ons verblijf gebracht: een schitterende, robuuste canvas safaritent met dikke bamboepalen als tentstokken.

Het restaurant laat ook je mond weer openvallen en is in dezelfde bouwstijl gebouwd. De inrichting is smaakvol en met oog voor detail gedaan.

Er zijn nog meer accommodaties op Bali die met bamboe gebouwd zijn. Daarover later meer!

Dynasty Menjangan Resort ligt vlakbij Pemuteran in het uiterste noordwesten van Bali. Iets verderop kun je op de ferry die je in 45 minuten naar Java brengt. Pemuteran is hét vertrekpunt naar het eiland Menjangan, de allermooiste duikspot van Bali. Vanuit het Dynasty Resort vertrekken dagelijks boten naar het eilandje voor een snorkel- of duiktrip. Rond het eiland Menjangan zijn vijftien ‘dive spots’. Daar kun je snorkelen bij het platte koraalrif dat op 5 of 10 meter diepte ligt en waar de prachtigste vissen zwemmen, of bij de hoge koraalmuur die stijl de diepte in gaat en waar je zelfs schildpadden kunt spotten.

Lees ook over onze andere droomplek op Bali, de fantastische plek waar onze rondreis op Bali begon – klik hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren