Als je naar Puglia reist dan is informatie zoals uit het boek van Saskia Balmaekers onmisbaar. Hiermee maak je Puglia meer eigen en wordt Mijn Puglia ook jouw Puglia! 

 

Als ik klanten heb voor een reis naar Italië gebruik ik mijn eigen tips en ervaring maar ga ik ook voor inside information en lokale tips naar de website van Ciao tutti. Een echt ontdekkingsblog voor Italië. 

Een Italie-bijbel!

 

Wat een ongelooflijke hoeveelheid informatie tref je daar aan. Niet alleen blogs met de allerleukste bezienswaardigheden, maar ook over het Italiaanse leven, de Italiaanse keuken en de Italiaanse taal.

 

Met recht hét ultieme startpunt voor inspiratie uit en over Italië. En nog eens erg leuk geschreven ook!

Zo lees je op het blog bijvoorbeeld

  • waar je nou het beste moet gaan eten (wist jij dat er bij een trattoria geen pizza op de kaart staat?)
  • hoe je de Italiaanse zomerhitte overleeft als een echte Italiaan
  • je vindt er mooie routes met uitstaptips
  • en heel veel leuke leesboeken en romans over Italië

 

Erg handig vind ik de kaart waar alle blogs per locatie terug te vinden zijn. Alle tips, alle routes, just click en je bent er.

 

Reiswijf’ favoriete bestemming in Italië

Mijn favoriete bestemming in Italië, Puglia, in de hak van de laars, komt gelukkig ook uitgebreid aan bod op de website.

Wist je dat de nieuwste zomervrucht cumelo

rechtstreeks geïmporteerd wordt uit Puglia?

Cumelo is een kruising tussen een

komkommer en een meloen,

een heerlijke frisse zomervrucht die je in de zomer

ook in het schap van o.a. Jumbo zult vinden.

 

Omdat Puglia nog een goed verborgen geheim is en er weinig Nederlandse documentatie over te vinden is, schreef Saskia Balmaekers, de initiatiefnemer van Ciao tutti, een heel boek over Puglia! “Mijn Puglia”. Over de stranden,  de trulli, de schitterende kust van de Salento, waar je het lekkerst kunt eten, de bekende stadjes waar je zeker naar toe moet, maar ook tips voor de kleinere plaatsen,voor als je buiten de gebaande paden wilt gaan. Natuurlijk komt ook Matera – de culturele hoofdstad van Europa 2019 –uitgebreid aan bod! Deze stad, bekend van de rotswoningen, mag je niet missen als je dit jaar naar Puglia of Basilicata reist.

 

 

Kun je mijn advies en ervaring gebruiken om een reis op maat naar Puglia (of naar een andere bestemming) te organiseren? Als professioneel reisadviseur stel ik graag met vliegtickets-huurauto-accommodaties een reis op maat voor je samen. We gaan kijken wat jullie wensen zijn, wat belangrijk is

 in de reis en ik maak gebaseerd op wat je me vertelt een voorstel. Je een reisprogramma van me ontvangt, routebeschrijving en tips voor leuke dingen om te doen, lekkere restaurants, mooie stranden.