Categories

Tags

Like Reiswijf op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Let’s stay connected on Instagram

Follow Me!

Over Reiswijf

 

Hit the road!

Hou jij net als ik ook van reizen? Van op vakantie gaan, van telkens weer een stukje van de wereld ontdekken. Ben jij vaak maandenlang op zoek naar een toffe bestemming – het liefst één waar niet half Nederland naar toe gaat – waar je gaat slapen op het leukste adresje en eten bij de gezelligste restaurants?

 

Dan herken jij misschien het volgende ook wel. Je regelt alles, haalt tolvignetten en routekaarten of boekt de beste vliegtickets, verlengt paspoorten, vult de paklijst aan met dingen die je vorig jaar was vergeten en pakt niet alleen je eigen koffer in maar ook die van je man en kind(eren). Eenmaal op vakantie wil jij het liefst iedere dag vroeg op, want er is van alles te doen. FOMO – fear of missing out – hits you. Je bent er nu en zult ervan genieten ook. Stad, strand, shoppen, wat cultuur en o, vergeet het culinaire gedeelte niet! Lekker eten met een wijntje, lange zwoele avonden gezellig aan tafel. Even uitpuffen, hier is het goed, nu hoeft er even helemaal niets…

 

Hoe leuk en gezellig die vakanties met je gezin ook zijn, soms heb je even behoefte om er alleen op uit te gaan. Wil je er gewoon even tussenuit. Andere dingen doen, over andere dingen praten. Gewoon één koffer inpakken met alleen spullen voor jou, en gaan.

Hoe zou het zijn als jij een keer niet de reisorganisator bent, maar dat alles voor jou geregeld is, dat de plannen voor je gemaakt zijn? Dat je je maar hoeft aan te sluiten bij een gezellige groep dames en in je eentje op reis gaat. Zonder man, zonder kids. Op avontuur! Lekker buiten de drukke schoolvakanties om, als iedereen aan het werk is of op school zit… Lijkt je dat heerlijk?

Alleen op reis

Ik kan je vertellen, het is fantastisch om te doen. Toen ik in 2016 een groot evenement organiseerde en een periode van hard werken achter de rug had, voelde ik de behoefte om er even tussenuit te gaan. Even tijd voor mezelf te nemen, weg van werk en gezin, weg van het leven wat maar doordendert. Ik wilde me opladen, me laten inspireren door een andere omgeving en andere mensen. Reizen wilde ik, de wereld in! En dat wilde ik ook wel eens alleen proberen.

Once a year, go some place you’ve never been before – Dalai Lama | Reiswijf

Ik schreef me in voor een yoga-reis naar Spanje. En wat heb ik genoten. Zes dagen lang in het prachtige Andalusië. Het was volledig verzorgd en alles was geregeld. Ik hoefde alleen maar op het afgesproken moment klaar te staan en te doen wat op het programma stond: yoga in de buitenlucht, op een bedje bij het zwembad, een kookworkshop, op pad naar Sevilla en Malaga.

Bron: Pinterest – Sukha

We hebben heerlijk gegeten en gedronken, gewandeld en gezwommen, gelachen en gepraat. Ik kwam tot rust en kreeg er energie van. Ik werd geïnspireerd door mensen die ik nog nooit had ontmoet en met wie ik frisse gesprekken had. Het heeft me verrijkt en het was het beste cadeau dat ik mezelf op dat moment had kunnen geven.

En, er is nog iets heel moois uit voortgekomen: het is uiteindelijk de aanleiding geweest tot het oprichten van Reiswijf.

Op reis met toffe wijven

Toen ik eenmaal thuis mijn ervaringen deelde met vriendinnen en bekenden, over hoe leuk en gezellig het was, hoe inspirerend, en helemaal niet eng in je eentje, zag ik ze denken: ‘Zou ik dat ook willen? Zou ik dat kunnen, een weekend mezelf op de eerste plaats zetten? Geen beslissingen nemen, geen verantwoordelijkheden hebben. Hoe zou het zijn om maar één koffer met me mee te sjouwen, één tas in te pakken? En om niet voor anderen te zorgen maar mezelf lekker in de watten te laten leggen? Even niet denken aan hoe het thuis gaat maar een toffe tijd hebben.’

 

Take time to do what makes your soul happy

Met Reiswijf maak ik dit mogelijk: ik organiseer leuke reizen voor toffe wijven, en jij kunt mee! Foodtrips voor de lekkerbekken onder ons. Foodies on tour!

Ik heb jaren in de reisbranche gewerkt en veel gereisd en georganiseerd. Ik weet welke wegen ik moet bewandelen en waar de leukste adresjes zijn. Dat kun je bijvoorbeeld op mijn blog zien (leestip!). Alle reizen die ik voor mijn werk organiseerde waren op maat: van een retourtje Amerika plus huurauto voor de zakenreiziger tot een bedrijfsuitje naar een bijzondere bestemming, van studiereizen voor collega’s tot een huwelijksreis naar Zuid-Afrika of een citytrip voor een groep vrienden.

Mijn missie

De ervaring van het op reizen-op-maat organiseren wil ik nu inzetten voor Reiswijf. Ik organiseer foodtrips voor drukbezette 40+ vrouwen en neem hen mee naar de mooiste plekjes en de leukste adresjes, zodat zij met een koffer vol inspiratie terugkeren naar huis waar zij er weer met frisse energie tegenaan kunnen gaan.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ga met Reiswijf op reis naar mooie plekjes en leuke adresjes en keer met een koffer vol inspiratie en frisse energie terug naar huis.”

I’m in love with places I’ve never been to and people I’ve never met

Op avontuur

Stel je eens voor dat je één keer per jaar op reis gaat naar een bestemming waar je nog nooit bent geweest, slaapt op een superleuk adresje en activiteiten doet die je normaal gesproken niet doet. Of juist niets doet. Niets moet, alles mag.

Hoe mooi zou het zijn als jij met een groep dames bent die om dezelfde reden als jij deze reis geboekt hebben, die het heerlijk vinden er even 100% tussenuit te gaan en leuke dingen te doen met allemaal gezellige toffe wijven?

Dát is waar ik jou bij kan helpen.

 

Meer over mij

Reiswijf @ Tandjung Sari, Sanur beach, Bali

Wil je meer over mij weten? Je mag alles aan me vragen als we op reis zijn. Dan vertel ik je bijvoorbeeld dat ik getrouwd ben, al best wel lang, en dat ik moeder ben van 3 kinderen die op het voorgezet onderwijs zitten. Pubers dus, die best af en toe alleen kunnen blijven, en het ook wel eens lekker vinden als mama een paar dagen weg is. Op reis zul je zien, of misschien ook niet 😉 dat ik een happy late-40-something ben. Dat ik een werkend, niet-werkend én een ondernemend leven achter de rug heb lees je op linkedin.

Wat je beslist niet kunt raden, en daarom vertel ik het gewoon, is dat ik al jàren saxofoon speel en van zingen houd. Dat ik de liedjes van Trijntje, Marco, Ed Sheeran, Bruno Mars, Michael Bublé te gek vindt en dat ik ook verrukt raak van de muziek van Queen, Kool & the Gang en oude Motown- (Michael!), soul- en funkmuziek. Ik houd van musicals als Mamma Mia en The Lion King, ik verslind de Linda en de Wendy en op zijn tijd ook de Allerhande. Ik hou van bloemen en hou me graag bezig met interieur. Ik ga regelmatig met vriendinnen naar de bioscoop voor een feelgood film en vind het heerlijk om de volgende avond thuis met een wijntje en een hapje op de bank te zitten.

 

Reiswijf @ IJsland

Inspireren  

Op reiswijf.nl wil ik je inspireren met de allerleukste adresjes voor een heerlijke vakantie of weekendjeweg. En ik zou het fantastisch vinden om je te ontmoeten op één van de reizen van Reiswijf! Ga je mee op avontuur?

 

 

Nieuwe trends en hippe hotspots  

Wil jij weten waar je met Reiswijf naar toe kunt reizen en wil jij als eerste horen wanneer je kunt inschrijven? Wil je graag op de hoogte blijven van de leukste adresjes voor vakantie en weekendjeweg, de nieuwste bestemmingen en hipste hotspots? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik stuur je snel de volgende update! Wil je contact met me of wil je mij iets vragen of iets voorstellen, stuur me dan een mail

Liefs, Ingrid van de Rijdt

. . .

BewarenBewaren

BewarenBewaren