Categories

Tags

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Volg Reiswijf op insta:

Like Reiswijf op Facebook

Over mij

Mijn naam is Ingrid van de Rijdt en ik ben een ‘reiswijf’. Ik reis, publiceer en organiseer. Op Reiswijf.nl publiceer ik de leukste adresjes voor vakantie en weekendjeweg. Ik wil je graag inspireren met bijzondere plekjes en unieke hideaways én ik wil je er graag mee naar toe nemen! Ik organiseer reizen voor vrouwen die er even lekker tussenuit willen. Leuke reizen voor toffe wijven!

Hou jij ook van reizen, van op vakantie gaan, van telkens weer een stukje van de wereld ontdekken? Soms ben je maandenlang op zoek naar een toffe bestemming – liefst waar niet half Nederland naar toe gaat – waar je wilt slapen op het leukste adresje en eten bij de gezelligste restaurants. Je checkt de snelste route of boekt de beste vliegtickets. Je regelt alles, haalt tolvignetten, routekaarten, verlengt paspoorten, vult de paklijst aan met dingen die je vorig jaar was vergeten, pakt niet alleen je eigen koffer in maar ook die van je man en kind(eren). En op vakantie weet je precies waar je wezen moet, welk strand, welk restaurant, welke dorpjes je niet mag missen. Jij bent voorbereid! Vroeg op, want er is van alles te doen. FOMO – fear of missing out – hits you. Je bent er nu en zult ervan genieten. Stad, strand, shoppen, wat cultuur en o, vergeet het culinaire gedeelte niet! Lekker eten met een wijntje, lange zwoele avonden gezellig aan tafel. Ah, zo kan het ook. Even uitpuffen, hier is het goed, nu hoeft er even helemaal niets…

 

Hoe leuk die kids ook zijn, of hoe leuk je werk ook is, soms wil je er gewoon even tussenuit. Even iets anders doen, over andere dingen praten. Gewoon een koffer inpakken met alleen spullen voor jou, en gaan.

Misschien zou je best wat vaker op vakantie willen gaan, of een weekendjeweg willen boeken naar een leuke stad ? Denk je er wel eens over hoe het zou zijn als jij een keer niet de reisorganisator bent, maar alles voor jou geregeld is, dat de plannen voor je gemaakt zijn? Dat jij in je eentje op reis gaat? Zonder man, zonder kids. Wat een avontuur! Lekker buiten de drukke schoolvakanties om, als iedereen aan het werk is of op school zit… Lijkt je dat niet heerlijk?

Ik kan je vertellen, het is fantastisch om te doen. Toen ik in 2016 een groot evenement organiseerde en een periode van hard werken achter de rug had, voelde ik de behoefte om er even tussenuit te gaan. Even tijd voor mezelf te nemen, weg van werk en gezin, weg van het leven wat maar doordendert. Ik wilde me opladen, me laten inspireren door een andere omgeving en andere mensen. Reizen wilde ik, de wereld in!

Vriendinnen hadden geen tijd, geen geld of konden thuis niet gemist worden, dus ik trok de stoute schoenen aan en ging alleen.

Once a year, go some place you’ve never been before – Dalai Lama | Reiswijf

Ik schreef me in voor een yoga-reis naar Spanje. De yoga-lerares kende ik wel, yoga kende ik niet. En wat heb ik genoten. Zes dagen lang in het prachtige Andalusië. Het was volledig verzorgd en alles was geregeld. Ik hoefde maar op het afgesproken moment klaar te staan en doen wat op het programma stond: yoga in de buitenlucht, op een bedje bij het zwembad, een kookworkshop, op pad naar Sevilla en Malaga.

Bron: Pinterest – Sukha

We hebben heerlijk gegeten en gedronken, gewandeld en gezwommen, gelachen en gepraat. Het was een fantastische ervaring. Ik kwam tot rust en kreeg er energie van. Ik werd geinspireerd door mensen die ik nog nooit had ontmoet en met wie ik frisse gesprekken had. Het heeft me verrijkt en het was het beste kado dat ik mezelf had kunnen geven op dat moment.

En, er is nog iets heel moois uit voortgekomen: het is uiteindelijk de aanleiding geweest tot het oprichten van Reiswijf.

 

Toen ik eenmaal thuis mijn ervaringen deelde met vriendinnen of bekenden, over hoe leuk en gezellig het was, hoe inspirerend, en helemaal niet eng in je eentje, zag ik ze denken: ‘Zou ik dat ook willen? Zou ik dat kunnen, een weekend mezelf op de eerste plaats zetten? Geen beslissingen nemen, geen verantwoordelijkheden hebben. Hoe zou het zijn om maar één koffer met me mee te sjouwen, één tas in te pakken? En om niet voor anderen te zorgen maar mezelf lekker in de watten laten leggen? Even niet denken aan hoe het thuis gaat maar een toffe tijd hebben en me daar niet schuldig over voelen?’

Ik gun jou deze ervaring. Met Reiswijf wil ik dit mogelijk maken: ik organiseer leuke reizen voor toffe wijven, en jij kunt mee!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Het is mijn missie om

drukbezette 40+ vrouwen in de watten te leggen tijdens een minivakantie zodat zij stralend en met een koffer vol inspiratie terugkeren naar huis waar zij hun leven met frisse energie weer oppakken.”

Ik heb jaren in de reisbranche gewerkt en veel gereisd en georganiseerd. Ik weet welke wegen ik moet bewandelen en waar ik moet zijn voor de leukste adresjes. Alle reizen die ik organiseerde waren op maat: van een retourtje Amerika plus huurauto voor de zakenreiziger tot een bedrijfsuitje, van studiereizen voor collega’s tot een huwelijksreis naar Zuid-Afrika of een citytrip voor een groep vrienden. En nog steeds hou ik van de flexibiliteit van het maatwerk als ik voor mezelf of voor mijn gezin of vrienden een vakantie of weekendjeweg plan.

Verzameling

Van alle reizen die ik zelf maakte heb ik (naast uiteraard fotoboeken, ingeplakt dan wel digitaal) folders, plattegronden en reisgidsen bewaard en dozen vol knipsels uit bladen en kranten over toffe bestemmingen. De verzameling groeit nog steeds met leuke adresjes die ik dagelijks online tegenkom. Mijn bewaarde links op Facebook en opgeslagen posts op Instagram groeit in aantal! De meeste adresjes uit de verzameling zijn inmiddels verwerkt in blogs op de website en in posts op social media. Op deze manier kan ik de leukste adresjes met een veel groter publiek delen. Ik deel adresjes die je niet zo snel vindt, die nét even anders zijn. Toffe bestemmingen die niet voor de hand liggen, weg van waar de massa gaat. Bijzondere hideaways die ik koester en mooie plekjes die ik het liefst voor mezelf zou houden.

Op avontuur

Stel je eens voor dat je één keer per jaar op reis gaat naar een bestemming waar je nog nooit bent geweest en waar je activiteiten doet die je normaal gesproken niet doet. Of juist nietS doet. Niets moet, alles mag. Hoe mooi zou het zijn als jij een groep vrouwen ontmoet die om dezelfde reden als jij deze reis geboekt hebben, die het heerlijk vinden er alleen op uit te gaan. Dat je ervan geniet dat jij nu eens niet de organisator bent van de hele trip maar dat alles voor je geregeld is. Je hebt zin om er eens even 100% tussenuit te gaan en leuke dingen te doen met allemaal gezellige toffe wijven. En dát is waar ik jou bij kan helpen.

Ga je mee op avontuur?

Ingrediënten

Als je op reis gaat met Reiswijf kun je er zeker van zijn dat

  • de groep bestaat uit 6 tot 8 vrouwen
  • we overnachten op een leuk adresje
  • we een gevarieerd aantrekkelijk programma hebben
  • de reis elementen bevat als culinair, cultuur, stad, strand, natuur
  • ik op de hoogte ben van de nieuwste hotspots en actuele things to see&do
  • we waar mogelijk een dagje op de fiets op pad gaan (want dan zie je zóveel meer)
  • we dit onder begeleiding van een lokale gids doen die ons de mooiste plekjes laat zien en alles weet over de plek van bestemming
  • je daarnaast zeker genoeg tijd hebt om bijvoorbeeld lekker te shoppen of je eigen plan te trekken
  • we ’s avonds in een gezellig restaurant bij elkaar komen om te genieten van (liefst) lokale lekkernijen
  • we onder het genot van een wijntje bijkletsen, verrassen, verwonderen en inspireren

Heb je na het lezen van bovenstaand ‘over-mij’ verhaal al meerdere keren het woord ‘ja’ in gedachten gehad, in één zin de woorden ‘ik’ en ‘wil’ met elkaar gecombineerd, dan wordt het misschien tijd om eens door te klikken naar de pagina ‘Op reis met Reiswijf’. Daar staat het aktuele aanbod van reizen waar jij voor kunt inschrijven.

Meer over mij

Wil je meer over mij weten? Je mag alles aan me vragen als we op reis zijn. Dan vertel ik je bijvoorbeeld dat ik getrouwd ben, al best wel lang, en dat ik moeder ben van 3 kinderen die op het voorgezet onderwijs zitten. Pubers dus, die best af en toe alleen kunnen blijven, en het ook wel eens lekker vinden als mama een paar dagen weg is. Op reis zul je zien, of misschien ook niet 😉 dat ik een happy late-40-something ben. Dat ik een werkend, niet-werkend én een ondernemend leven achter de rug heb lees je op linkedin.

Wat je beslist niet kunt raden, en daarom vertel ik het gewoon, is dat ik al jàren saxofoon speel en van zingen houd. Dat ik de liedjes van Trijntje, Marco, Ed Sheeran, Bruno Mars, Michael Bublé te gek vindt maar dat ik ook verrukt raak van de muziek van Queen, Kool & the Gang en oude Motown- (Michael!), soul- en funkmuziek. Ik houd van musicals als Mamma Mia en The Lion King, ik verslind de Linda en de Wendy en op zijn tijd ook de Allerhande. Ik hou van bloemen en hou me graag bezig met interieur. Ik ga regelmatig met vriendinnen naar de bioscoop voor een feelgood film en vind het heerlijk om de volgende avond thuis met een wijntje en een hapje op de bank te zitten. Ik hou van vakanties en reizen uitzoeken, kan me ergens helemaal in verdiepen tot de kleinste details en heb vaak al 10 virtuele vakanties gehad voordat ik daadwerkelijk op de plek van bestemming ben aangekomen.

Update 

Wil jij weten waar je met Reiswijf naar toe kunt reizen, als eerste horen wanneer je kunt inschrijven? Wil je graag op de hoogte blijven van de leukste adresjes voor vakantie en weekendjeweg? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik stuur je snel de volgende update! Wil je contact met me, iets vragen of iets voorstellen, stuur me dan een mail.

Ik wil je inspireren met de allerleukste adresjes voor een heerlijke vakantie of weekendjeweg. En ik zou het fantastisch vinden om je te ontmoeten op een van de reizen van Reiswijf!

Liefs, Ingrid

. . .

Let’s stay connected on Instagram:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren