Het ijs is gesmolten, dus men kan in Zweden eindelijk beginnen aan de bouw van een wel heel bijzonder hotel. Misschien heb je de plaatjes al eens voorbij zien komen. Een rond hotel, wat nog het meest wegheeft van een vogelnest, midden op het water: Arctic Bath.

De bedoeling is dat eind dit jaar dit unieke, luxe hotel en spa geopend wordt. Het hotel in een bijzondere ronde vorm ligt in de Lule river in Harads, helemaal in het noorden van Zweden, tegen Fins Lapland aan. ‘s Zomers drijft het in het water, in de winter ligt het vastgevroren op het ijs.

 

Het hotel van 500 m2 krijgt een spa, restaurant, bar, shop en zes aparte hotelkamers van 25 m2. In het midden van het gebouw kun je in de zomer zonnebaden en zwemmen. In de winter kun je na je spabezoek een koude dip in de pool nemen bij min 30 graden.

 

 

De architecten, Johan Kauppi en Bertil Harström hebben het design van het hotel gebaseerd op een drijvende hoop hout, die verwijst naar de Zweedse traditie om gekapte bomen via het water te vervoeren.

 

Deze architecten zijn ook bekend  van het Treehotel, dat zich ook in Harads bevindt: The Tree-sauna, The Birds’ Nest en The Ufo zijn ook door hen ontworpen.

 

Als je het leuk vindt, volg dan Arctic Bath op Facebook, waar regelmatig updates over de bouw zullen verschijnen. Ik hou je op de hoogte! #staytuned

Fotocredits: Facebook/ArcticBath

Vind je het leuk om up to date te blijven van leuke reistips en -adresjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een Update. Inschrijven doe je hier.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren