Ken je ze, van die bijzondere plekken die je eigenlijk voor jezelf wilt houden, omdat je niet wilt dat iedereen hier naartoe gaat? Zo’n hideaway die alleen de locals kennen? Gelukkig besloot Esther die plekken wel met ons te delen en zo ontstond Local Hideaways: authentieke, kleinschalige, unieke en ongewone adressen om te overnachten, wereldwijd. Op Local Hideaways vind je een prachtige verzameling. Zeker weten dat daar iets bij zit voor jouw volgende vakantie.

Ook de blogs die Esther schrijft over de adresjes en over de streek moet je zeker lezen. Ze geven je heel veel tips over routes, restaurantjes en things to see & do.

Reiswijf selecteerde een aantal prachtige hideaways:

Maison les Sardines | Reiswijf

Zoals het Maison les Sardines aux Yeux Bleus (what’s in a name!) in de Gard in Zuid-Frankrijk. Hier wil je nooit meer weg. Van buiten prachtig en authentiek, en van binnen zie je het ene mooie plaatje na het andere. Vlakbij ligt het leuke stadje Uzès, een gezellig stadje met leuke winkeltjes en restaurants. Er zijn wijnhuizen in de buurt, de Pont du Gard is de moeite van een bezoekje meer dan waard en de omgeving ademt een meer Franse sfeer dan je vaak in de Provence of Luberon ervaart.

 

Zeg je Portugal dan zeg je al snel de Algarve. Maar Local Hideaways heeft dát en nog meer natuurlijk. Alentejo is de streek waar je moet zijn als je het authentieke, échte Portugal wilt ontdekken. Alentejo ligt ten Zuiden van Lissabon en precies boven de Algarve,  dus het binnenland in. Local Hideaways heeft een aantal prachtige accommodaties geselecteerd, waaronder dit strakke, moderne, warme hotel Sublime Comporta. Lees ook vooral het blog over Alentejo, dan ben je óm!

Pool Sublime Comporta Portugal | Reiswijf
Room Sublime Comporta Portugal | Reiswijf

 

Milia Mountain Retreat Griekenland | Reiswijf

Bij Griekenland denk je al snel aan witte huizen, blauwe daken, zon, strand en een schitterende zee. Maar niet alleen de zonaanbidder komt in Griekenland aan zijn trekken, ook je houdt van outdoor en avontuur kun je hier je hideaway vinden. Dit eco-paradijsje ligt midden in de bergen, is door National Geographic uitgeroepen tot de top 25 beste ecolodges in de wereld, heeft een fantastisch restaurant waar mensen van heinde en verre naar toe komen, en dat allemaal op het populaire Kreta. Een ander Kreta ga je hier ervaren, misschien wel het échte Kreta: Milia Mountain Retreat. 

 

Je kent ze wel, die huizen of gehuchtjes bovenop de heuvels in Toscane. Mysterieus, verborgen, hoe kom je er, wat tref je er aan?

Een Amerikaanse advocaat met Italiaanse roots slaat de handen ineen met een Florentijnse ontwerpster et voilà, er ontstaat een Middeleeuws dorpje 2.0.

Dit is een echte Carpe DiemMonteverdi in de Val d’Orcia.

“De verharde weg houdt op en een gaat over in een zandpad dat kronkelend zijn weg omhoog vindt en voor mij doemen de eeuwenoude muren van Castiglioncello del Trinoro op, ik heb mijn eindbestemming voor vannacht gevonden: Monteverdi. Ik stuur mijn auto een van de kleine met kasseien geplaveide straatjes in en houd halt… volgens mij moet ik hier zijn.”

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren