Categories

Tags

Like Reiswijf op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Let’s stay connected on Instagram

Follow Me!

Valencia – voorjaar 2019 * 

* een nieuwe datum wordt z.s.m. bekend gemaakt. Kijk hier voor andere reizen van Reiswijf

Programma van dag tot dag

 

Zondag

Op zondag vertrekken we met een vroege vlucht van Eindhoven naar Valencia. Na aankomst brengt een taxi ons naar ons boutique hotel. Het Inglès Boutique hotel is gevestigd in een voormalig 18e eeuws paleis. Het heeft een fantastische centrale ligging, midden in de oude binnenstad, de Ciutat Vella. Gezellig tussen pleinen, terrasjes en oude historische gebouwen. En op loopafstand van nieuwe hippe winkels en de restaurants die we gaan bezoeken. 

Nadat we ingecheckt zijn en ons een beetje gesetteld hebben wandelen we naar één van de bekendste pleinen in Valencia, de Plaza de la Reina. Bij een van de vele restaurantjes nemen we op het terras wat te drinken en te eten. Aan de overkant zijn de lekkerste ijsjes te vinden!

’s Middags ben je vrij om de stad Valencia alvast een beetje te verkennen. Tegen het eind van de middag neemt een gids ons mee voor een wandeling door het oude stadscentrum waarbij je veel ins en outs over deze mooie stad te horen krijgt. Je wandelt door leuke straatjes en over pleinen en plazas. Je bekijkt de bijzondere gebouwen vaak anders als je het verhaal erachter hoort. Alles spreekt dan vaak nog meer tot de verbeelding. We eindigen bij een cafeetje voor een drankje of een lekkere cocktail. ’s Avonds gaan we naar een restaurant aan een mooi plein op loopafstand van het hotel. 

Maandag

We starten de maandag met een heerlijk ontbijt in het hotel. Daarna gaan we onder begeleiding van een gids per fiets Valencia ontdekken. We fietsen zeker door het Turia park, de oude rivierbedding waar een prachtig park van gemaakt is en waar de opvallende witte bouwwerken van de ‘Stad van de Kunst en Wetenschap’ liggen – la Ciudad de las Artes y las Sciencas. ’s Middags gaan we genieten van een écht goede en authentieke paella. Wist je dat de paella oorspronkelijk uit Valencia komt? Een must dus om deze tijdens onze reis te eten!  

Na de lunch ben je vrij om je eigen plannen te maken. Ga op ontdekking en geniet van de stad. Een beetje sightseeing, wat shoppen, een drankje op een terras. De fiets heb je de hele dag tot je beschikking. 

’s Avonds gaan we lekker pinxtos eten! De bekende ‘stokjes’ met heerlijke warme en koude gerechtjes.

Dinsdag

Dinsdag = stranddag! Heerlijk slenteren over de boulevard of genieten van een goed boek op een ligbedje op het strand. Drankje, zonnebril, parasol… Voor de lunch gaan we naar het mooie ‘La Màs Bonita’. Deze hotspot staat in iedere blog, dus hier wil je naar toe. ‘s Avonds haalt de gids ons bij het hotel op voor een tapastour. Dat hoort ook echt bij Spanje! We bezoeken een aantal restaurantjes voor de lekkerste tapas.

Woensdag

Onze laatste woensdagochtend gaan we nog even goed besteden! Je hebt de hele ochtend de tijd om de laatste hotspots te bezoeken of terug te gaan naar plekken waar we geweest zijn. Leg de herinneringen voorgoed vast in je geheugen en maak foto’s voor het thuisfront. ‘s Middags gaan we per taxi vanaf het hotel weer naar de luchthaven vanwaar we terugvliegen naar Eindhoven.

BewarenBewaren

De leukste reizen voor toffe wijven. Ga jij graag op reis? Alleen, maar toch niet alleen? Reiswijf neemt je mee naar hotspots bekend van instagram, of gezien in de bladen. Stad en strand, cultuur en culinair en of course, shopping. Dat zijn de ingrediënten van een echte Reiswijf-reis.

Kosten: Voor …. kun je genieten van een heerlijk 4-daags verblijf in Valencia. Dit is inclusief:

 • retourvlucht Eindhoven – Valencia v.v. met Transavia
 • transfer luchthaven-stad v.v.
 • persoonlijke begeleiding
 • 3 x hotelovernachting in een gedeelde 2-persoonskamer met aparte bedden
 • prijs 1-persoonskamer op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • 3 x ontbijt, 1 x diner (excl drankjes)
 • programma zoals omschreven met drie tours: wandeltour, fietstour, tapastour
 • vervoer hotel-strand v.v
 • toeristenbelasting en reserveringskosten

Bij voldoende belangstelling kun je kiezen voor een all-in prijs waarbij 3 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x diner zijn inbegrepen, inclusief drankjes bij alle maaltijden. Dan betaal je ….

Exclusief:

 • persoonlijke aankopen
 • reis- en annuleringsverzekering

 

Volg Reiswijf op social media: 

en instagram: 

De leukste reistips & reisblogs

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren