Op safari naar Afrika. Bij wie staat dat op het wensenlijstje? Nu kun je natuurlijk naar het reisbureau en daar een vastgestelde reis uit een brochure boeken. Maar hoe leuk is het om zelf op zoek te gaan naar bijzondere adresjes en de leukste plekjes om te verblijven! Begin het avontuur meteen en laat je inspireren door de leukste reistips voor Afrika die Reiswijf voor je heeft verzameld. De mooiste travelblogs en de leukste adresjes voor een avontuurlijke vakantie naar Tanzania, Kenia, Namibië en Zuid-Afrika vind je hier:

Tanzania 

Makasa Safari – De Nederlandse Selma woont al bijna 10 jaar in Tanzania en runt daar samen met haar man Ngomi een safari-bedrijf. Ze stellen reizen op maat samen, voor stellen of families. Hun eigen team van safari-gidsen reist met gasten door Tanzania en laat de mooiste plekken zien in dit afwisselende land.

Afgelopen zomer reisde Selma zelf met haar gezin door het Serengeti park. Daar maakten zij de ‘Great Migration’ mee, een indrukwekkende rivieroversteek die niet voor alle dieren goed afloopt. Selma maakte hierover een vlog die hier te zien is.  Iedere week plaatst Selma een vlog op de website waarin goed te zien is hoe het leven in Tanzania is, en waarin je kunt zien wat je kunt verwachten van een safari in Tanzania.

Linda. plaatste een interview met Selma op hun website waarin te lezen is hoe Selma tijdens haar stage verliefd werd en definitief naar Tanzania vertrok . Je leest het hier.

Kenia 

Out of Africa – de iconische film met Meryl Streep en Robert Redford. Het geeft natuurlijk wel een heel romantisch beeld van Afrika maar wat een prachtige beelden van Kenia gaf deze film. In 1985 kwam de film uit. De lokatie van de filmposter is gevonden door Travelplusstyle.com.  En jij kunt het bezoeken! Het is gemaakt in de bergen bij het prachtige Angama Mara resort. Wil jij ook een remake van de poster maken, verblijf dan in het luxe resort Angama Mara en maak een Out of Africa poster met jouw eigen Robert.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Kenia

Een ongelooflijke ervaring beleef je in het Giraffen-hotel in Kenia: Giraffe Manor. Niet te geloven. De giraffen komen hier met hun lange nekken door de ramen naar binnen om met je mee te eten. Bekijk dit fantastische filmpje daarover.

Namibië

Johnny de Mol reisde voor zijn programma ‘De Reis van je Leven’ naar Namibië. Check deze post voor 2 toffe adressen waar hij met zijn gezelschap verbleef.

Zuid-Afrika

Zazou Experience – Zazou is een kleinschalige lodge van Nederlandse eigenaren in het noorden van Zuid-Afrika. Je kunt verblijven op je rondreis in Zuid-Afrika, maar ook kan Zazou Experience een complete rondreis voor je organiseren. Niet alleen in Zuid-Afrika maar ook in de omringende landen Zambia, Zimbabwe, Botswana en Swaziland.

 

In deze blog lees je Hoe Nederlanders Rex en Natascha het roer hebben omgegooid en zijn begonnen met Zazou Experience : http://www.nederlanderswereldwijd.nl/zazoe-xperience-zuid-afrika/

Boutique Lodge bij Krugerpark 

Vlakbij het Krugerpark en de Blyde River Canyon ligt een prachtige boutique lodge: Unembeza Boutique Lodge & Spa. Een prachtige eco-vriendelijke accommodatie van een Nederlandse eigenaar.

Girafspotten vanaf het zwembad, op fiets- of voetsafari, je in de watten laten leggen in de spa of je laten masserengenieten van de braai met bijpassend 100% organisch wijntje, lekker zitten bij het kampvuur…. Dat is ook Zuid-Afrika!

Op fiets-safari!


Lekker slapen in Zuid-Afrika

Natuurlijk blijf je niet alleen in het Krugerpark als je in Zuid-Afrika bent. Er zijn nog veel meer mooie plekjes waar jij heerlijk kunt slapen. Lekke Slaap heeft die allemaal verzameld. Hier stel je met gemak een mooie reis samen! Ik heb een aantal Reiswijf-favorieten voor je uitgekozen:

Whale Huys, De Kelders, Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf

Whitehaven Lekke Slaap Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf

Tsala Treetop outside, Plettenberg Bay, Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf

Tsala Treetop House, Plettenberg Bay, Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf

 

Camp Figtree – Addo – Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf

Camp Figtree – Addo Elephant Park – Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf

Mhondoro Lodge, Waterberg, Zuid-Afrika | Lekke Slaap | Reiswijf