Vandaag was mijn lucky day!  Ik mocht meedoen met een Masterclass van de master himself: Ben Ungermann – runner-up van Masterchef Australia 2017. Ik Ben Fan. Ben is regelmatig in Nederland te vinden. Dat heeft alles te maken met zijn Dutch roots: Ben groeide op met een Nederlands-Indische vader en kreeg de liefde voor het koken mee van zijn Nederlandse oma. Born en raised in Brisbane vroeg ik hem uiteraard naar zijn favoriete adresjes in de buurt van zijn hometown. Wie kun je beter vragen dan een local?

 Brisbane, Ben’s hometown, is eenveel kleinere stad dan Sydney en Melbourne. Maar zeker een bezoekje waard op je reis langs de oostelijke Gold Coast van Australië. Thé place to be in Brisbane is de Eagle Street Pier. “That’s a very nice area with lots of places to eat“. Prachtig gelegen aan de rivier met uitzicht over de Story Bridge. Een mooi hotel op loopafstand is de Stamford Plaza Brisbane. 

 

 

 

 

 

 

Een andere plek die je volgens Ben echt moet bezoeken is de Southbank. Een ‘manmade beach’ aan de rivier met allerlei activiteiten. “It’s really mooi”, een echte hotspot met ook weer hele leuke places to eat, volgens Ben.

Ten zuiden van Brisbane ligt de populaire standbestemming Byron Beach. Vroeger een hippieplaats, tegenwoordig een trendy hotspot. Verblijf in één van de prachtige Byron Beach Abodes en waan je een ‘real Ozzie’. Look at those pictures!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op je weg naar het zuiden richting Sydney moet je zeker nog een bezoek brengen aan de Blue Mountains. Een sprookjesachtig verblijf daar boek je in de ‘Enchanted Cave‘. Need I say more…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helemaal naar het noorden langs de Oostkust, voorbij Cairns, kom je in het Daintree Rainforest. De Nederlander Rob Lapaer runt daar een eco-lodge, Rainforest Hideaway. Prachtige plek vanwaar je wandelingen maakt over walking trails en boardwalks in het regenwoud. Maar ook kun je van hieruit heel goed snorkelen in de Great Barrier Reef. Vanuit het Daintree Rainforest ligt het rif op slechts 20 minuten varen, dichterbij welke plek dan ook langs de oostkust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volop tips voor Australië kun je lezen in de volgende blogs:

Wil je deze post delen op social media? Klik dan links op de sharebuttons. Vind je het leuk om up to date te blijven van leuke reistips en -adresjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een Update. Inschrijven doe je hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren