Ga mee op sneeuwavontuur naar Lapland! Huskysafari door de bossen, sneeuwschoenwandeling, ijsvissen op het meer, op zoek naar het Noorderlicht. Lapland is populairder dan ooit.

Voor de tweede keer maakte ik een trip naar Fins Lapland. Vorig jaar was ik met mijn gezin in de omgeving van Ivalo en Saariselka, en deze keer was ik in de ‘hoofdstad’ van Lapland, Rovaniemi, én in het dorp waar de enige echte kerstman woont, ‘Santa Claus Village’ .

Lapland is een bestemming die met niets te vergelijken is. Een echte ‘once in a lifetime’ experience (or twice or more…) naar een van de meest bijzondere plekken ter wereld.

Beleef, ervaar, ontdek en bewonder 

Ga je naar Lapland dan staat jouw week bol van de activiteiten. Van tochten met de sneeuwscooter, ijsvissen, huskysafari, houthakken tot de zoektocht naar het noorderlicht.

Wat er echt bijhoort is een bezoek aan een rendierfarm. Je leert hier meer over de cultuur van originele rendierherders van Lapland, de Sami, en maakt een tocht met de rendierslee door het bos.

Mag het allemaal wat sneller? Maak je dan klaar voor een huskysafari door de sneeuw en over het ijs. De husky’s staan te popelen om je mee te nemen voor een prachtige tocht door de natuur. Ze zijn zo enthousiast en zo krachtig, je hebt een goede rem nodig om de husky’s tot stoppen te brengen. Normaal gesproken ben je met 2 personen per slee, 1 persoon staat achterop en stuurt en remt, en de ander zit in de slee. Halverwege de tocht kun je ruilen. Na de huskytocht zijn de huskies hun energie kwijt en kun je met ze knuffelen en op de foto.

Ben je in voor nog meer speed en power maak dan een sneeuwscootertocht. Je zit met 2 personen op de sneeuwscooter en maakt met een gids prachtige tochten door de bossen. Een rijbewijs is verplicht. Je draagt een helm met vizier en een thermopak* voor de kou.

De ultieme ervaring in Lapland beleef je bij het zien van het Noorderlicht. Een bijzonder natuurverschijnsel waarvan nooit van tevoren kan worden gegarandeerd dat je het gaat zien. Dat hangt van heel veel factoren af. Er zijn diverse excursies mogelijk, van 2 tot 4 uur lang. Je heb van september tot maart kans om het noorderlicht te zien.

*Bij alle activiteiten krijg je thermokleding, extra handschoenen, sokken en snowboots. Daaronder draag je je winterkleding/skikleding. 

 

WAAROM JE NU EEN REIS NAAR HET NOORDERLICHT MOET BOEKEN

Dit jaar is de kans extra groot om het noorderlicht te zien. Lees hier waarom je nu naar Lapland moet.

WAAR KUN JE HET NOORDERLICHT NOG MEER ZIEN?

Niet alleen in Lapland is het noorderlicht te zien. In alle lokaties boven de poolcirkel kun je dit bijzondere natuurverschijnsel aanschouwen. Klik hier voor een lijst landen waar je nog meer naar toe kunt om het noorderlicht te zien.

Nog meer activiteiten die je niet mag missen:

– sneeuwschoenwandeling

– houthakken en kampvuur maken

– Paardrijden door de sneeuw

– Bezoek aan Sneeuwhotel

– Dineren in het ijsrestaurant

– Drankje in de ijsbar

– icefloaten

– icekarten

– ijsvissen

– fatbiken

– sauna

Met kinderen naar Lapland 

Kinderen beleven een onvergetelijk avontuur in Lapland. De enige plek op de wereld waar je Santa Claus himself kunt ontmoeten is Santa Claus Village, vlakbij Rovaniemi. Ga met hem op de foto, ontmoet ook Mrs Claus in het Café, maak met je familie een rendiertocht in de slee, en de kleinste kinderen van 4 tot 12 jaar maken een tocht op de speciale kinder-sneeuwscooterbaan en nog veel meer, klik hier.  

 

Slapen op de mooiste plekjes

Prachtige accommodaties zijn er te vinden in Lapland. Een winters resort in de bossen of bij een meer, mooie appartementen of villa’s voor de hele familie, luxe hotelkamers, iglo’s met glazen dak of een kamer in het sneeuwhotel. Ik heb meerdere accommodaties bezocht en adviseer je graag over wat voor jou en je reisgenoten geschikt is.

Vraag mij naar:

Arctic Treehouse

Nova Skyland

Glass Resort

Santa’s Igloos

Santa Claus Holiday Village

Arctic Light hotel

Apukka Resort

Snowhotel

Boek je reis naar Lapland nu

Boeken voor 2025 kan nu al!

Ga je buiten de schoolvakanties dan kan ik voor deze winter 2024 nog kijken wat er beschikbaar is. Voor volgende winter 2024/2025 is het ook al mogelijk om te boeken.

In het algemeen geldt: BOEK OP TIJD. Reizen naar Lapland wordt steeds populairder. Wil je naar Lapland, boek op tijd zodat je de ruimste keus hebt in accommodaties en activiteiten. Er zijn diverse mogelijkheden om er te komen, een paar keer per week rechtstreeks vanuit Amsterdam of Dusseldorf, op andere dagen met een overstap in Helsinki.

Vraag mij naar de mogelijkheden.

Laat mij je droomreis naar Lapland waar maken